Waar gaat het vaak mis?

Click Your Brain helpt om misverstanden te voorkomen!

Woorden, gebaren, mimiek, ze spelen allemaal een rol bij het maken van contact en het voeren van gesprekken. Of je nu ondernemer, directeur, manager of verkoper bent, een groot deel van de dag ben je met collega’s, klanten en relaties in contact en voer je zakelijke gesprekken.

Wil je de Click maken met anderen en je gesprekken effectief laten verlopen dan is het belangrijk om te weten welk type spreker je bent en wat de voorkeurstijl van de ander is. Zo kun je beter afstemmen en verloopt de communicatie effectiever.

Bij effectief communiceren gaat het erom dat je informatie goed kunt overbrengen en de informatie die je ontvangt op de juiste manier kunt vertalen. En daar gaat het vaak mis. Je denkt bijvoorbeeld dat je iemands vraag goed had beantwoord, maar de ander is nog steeds in de war.

“Mensen praten vaak langs elkaar heen, omdat ze elkaars

 spreekstijl niet of onvoldoende begrijpen”.

 

Bron: David A. Kolb, leerpsycholoog en pedagoog,

professor aan de Weatherhead School of Management

Wat voor type spreker ben jij?

We houden er vaak te weinig rekening mee dat ieder mens, net als bij luisteren, een voorkeurstijl van spreken heeft. De meeste mensen hebben van nature één voorkeurstijl. Als je je eigen stijl van spreken weet, en je houdt daarbij rekening met de voorkeurstijl van de ander, dan maak je sneller de click en zullen je gesprekken effectiever verlopen.

Een duidelijke verbetering van je communicatie bereik je door steeds naar je eigen voorkeurstijl te kijken en rekening te houden met de voorkeurstijl van de ander.

Met het boek Click Your Brain ervaar je minder misverstanden bij je zakelijke gesprekken en het zorgt voor meer verkoopsucces! https://commercium.nl/bestellen-click-your-brain/

Ria van Tol

Business Expert

Commercium