Inspiratiedag donderdag 10 november

Verbeter je communicatie met het OVK-model

Reageer jij als ouder, volwassene of kind?

Bij alle problemen die er tussen mensen ontstaan, is communicatie vaak de oorzaak. Wil jij relaties met collega’s, klanten of business partners graag verbeteren en je communicatie effectiever maken, dan is het gebruik van het OVK–model iets voor jou.

Wat is het resultaat van de inspiratie dag?

Je begrijpt je eigen reacties beter en leert hoe je effectief reageert op de reacties van anderen. Het model helpt bij het opbouwen van goede relaties, een prettig samenwerken met collega’s en om de tevredenheid van klanten te verhogen. Vooral bij mensen of situaties waar snel communicatieproblemen ontstaan is het zeer bruikbaar. Communicatie is vaak moeilijker dan we denken. Zelfs de woorden die we gebruiken, kunnen al problemen veroorzaken.

Het OVK – model 

Het OVK – model heeft 3 ego-toestanden die iedere mens in zich heeft. Dit unieke model is een onderdeel van de Transsectionele Analyse en is ontwikkeld door de psycholoog Eric Berne. Je leert de 3 ego-toestanden die ons gedrag, gedachten en gevoelens bepalen, herkennen en daarop in te spelen. Vaak geven de woorden die je gebruikt al je gemoedstoestand aan. 

Heb ik deze kennis over het OVK-model wel nodig? 

Jazeker, het is een echte aanrader als je het gedrag en de gevoelens van klanten, medewerkers of collega’s beter begrijpt en daar effectief op kan reageren. Je leert hoe beter afstemt zodat er minder snel stress of een conflict ontstaat.

“Het wordt een interessante dag die je niet snel zal vergeten!”

Het programma van de inspiratie.

Deel 1 – 9.30 uur tot 11 uur

Wie ben ik en wat zijn mijn reacties?

We starten de dag met een het spel “Wie ben ik”. Daarna wordt het tijd voor de uitleg van het OVK – model en de stemmingen die daarbij horen.

Deel 2 – 11.00 uur tot 12.45 uur

Tijdens dit onderdeel gaan we voorbeelden bespreken en gezamenlijk praktijksituaties verzamelen. In groepjes gaan we aan de slag en maken een overzicht van voorbeelden die regelmatig voorkomen in de praktijk.

Lunch en even ontspannen

12.45 uur tot 13.30 uur

Deel 3 – 13.30 uur tot 16.00 uur

Van denken naar doen!

Nu wordt het tijd om ervaring op te doen. We gaan in groepjes oefenen en elkaar tips en feedback geven. Laten we elkaar helpen om het in de praktijk goed te kunnen gebruiken.

“Succes hangt niet af van wat je weet maar in de praktijk ermee doet!”

Heb je er al zijn in? Ik wel!

Ik ben Ria van Tol en in de afgelopen 25 jaar heb ik met passie  ondernemers, managers en medewerkers begeleid bij het verhogen van hun resultaten.

Het is altijd weer mooi om te zien hoe mensen hun communicatie verbeteren, groeien en hun resultaten verbeteren.

 

Schrijf je in voor deze waardevolle Inspiratie dag. En zoals je van ons gewend bent, maken we er een interactieve dag van met een optimale verzorging.