Klanten aan het woord

Businesstrainingen aan filialen

Voor dochterondernemingen van Ahold hebben we filiaalmanagers begeleid en een programma opgezet om de klantgerichtheid van het team te bevorderen. Zo is er een handleiding geschreven en een trainingsprogramma opgezet voor de managers en de teamleden. De managers werden getraind  in Communicatie, leidinggeven, het werken met een team en het voeren van een commercieel beleid in het filiaal.

Annemiek van Aken aan het woord

“Ik heb het schoonheidsinstituut van mijn dromen gerealiseerd”

“Het is inmiddels 10 jaar geleden dat ik in contact kwam met Commercium. Ik was op dat moment bedrijfsblind en wist niet hoe ik verder moest. Dankzij Commercium heb ik anders leren denken en ben ik veel zelfverzekerder geworden als ondernemer. Ik heb het schoonheidsinstituut van mijn dromen gerealiseerd.”

Annemiek van Aken
Schoonheidsinstituut Anne van Aken

Marc en Alice Appels, directeuren Firma Appels

Business Support en TOP programma klantcontact en sales

“Ria begeleidt Marc en mijzelf inmiddels 15 jaar, met name beleidsmatig. Tevens traint ze met regelmaat ons team en soms individueel op maat. Je ziet alle medewerksters hierdoor groeien, krijgen meer zelfvertrouwen en deze kennis nemen ze een heel leven mee. Ook met de ‘oud’ medewerksters wordt er nog steeds gesproken over de ‘Ria techniek’. Ze passen het nog steeds toe. Ook in hun prive leven. Met haar aanstekelijke lach weet ze iedereen te enthousiasmeren. Ook haar kennis van de schoonheidsbranche is een pre!

Zonder Ria waren we nooit zo ver gekomen als nu!

Wij zijn hiervoor haar daarom erg dankbaar en hopen nog vele jaren met Ria te kunnen samenwerken.”

Paul en Dymphna Biemans, directeurs Het Kabinet CBW-erkend woonwarenhuis Winnaar Woonawards 2012: meest innovatieve woonwarenhuis

Communicatie- en salestraject voor managers en medewerkers

 

“Over de periode waarmee we met Commercium hebben samengewerkt, zijn we bij Het Kabinet zeer tevreden. De persoonlijke aanpak in combinatie met veel kennis zorgde voor een betrouwbare partner, waarmee ons team goed getraind is in het verkopen en leidinggeven.

Hoe langer we bezig waren, hoe hoger de motivatie van onze groepen verkopers werd. Dankzij de methode die niet alleen de theorie bevat, maar ook de praktijk, konden ze gelijk aan de slag. De hele opleiding gaf ons inzicht in onze verbeterpunten en de ruimte om hieraan te werken. Dit merkten we gelijk aan de reactie van de klanten, die onze nieuwe aanpak positief oppikten. Ook mede dankzij hun deskundige advies en begeleiding is ons bedrijf een nog groter succes.”

Michelle van Eck, ondernemer DIO Drogisterij De Brink

Ondernemerstraject Succesvol Ondernemen

“Ik heb het ondernemerstraject van Commercium via het hoofdkantoor van de DIO Drogisterijen gevolgd. Ik heb dit als zeer positief ervaren en heb hierdoor meer inzicht gekregen in zowel het sturen op cijfers als het personeelsbeleid.

Wat ook leuk is, is dat er met DIO-collega’s werd samengewerkt. Zo kun je ervaringen uitwisselen. Hier heb ik ook leuke contacten aan overgehouden.

Maar omdat ik voor mijzelf graag nog iets verder wilde gaan, heb ik nu ook voor een Business Support-abonnement gekozen. Zo word ik verder geholpen bij het goed leiden van mijn onderneming.”

A. Teeuw, Product Manager P&G

Een verkoopspel voor detaillisten

“Om de detaillisten op een originele manier te trainen, ontwikkelde Commercium voor Procter en Gamble een verkoopspel. Het doel was productkennis te verbeteren en de verkoop te bevorderen. Alle spelopdrachten stonden in het teken van het vergroten van kennis en plezier in het verkopen. Het wedstrijdelement hield de deelnemers scherp en ook was het spannend om te zien wie er ging er winnen. De deelnemers beoordeelden het verkoopspel met een 9.”

 

Uitgevoerde opdrachten en doelgroepen

Commercium heeft opdrachtgevers van bedrijven in het MKB tot multinationals. We geven hier een overzicht van de soorten bedrijven die we bedienen en wat we voor hen doen, zonder de bedoeling volledig te zijn (dat kan nu eenmaal niet na meer dan twintig jaar). Wanneer je eenmaal op onze site gekomen bent, zegt dat iets over je zoekgedrag op internet. Dat betekent dat we je hoogstwaarschijnlijk van dienst kunnen zijn:

 

  • Importeurs/producenten
  • Verkooporganisaties
  • Filiaalbedrijven en franchiseorganisaties
  • MKB-ondernemers
  • Dienstverleners en vakspecialisten
  • Brancheverenigingen