Onze uitdaging is om meer winst te behalen, voor onze klanten…

Klanten aan het woord

Paul en Dymphna Biemans, directeurs Het Kabinet CBW-erkend woonwarenhuis Winnaar Woonawards 2012: meest innovatieve woonwarenhuis

Communicatie- en salestraject voor managers en medewerkers

 

“Over de periode waarmee we met Commercium en De Verkoopschool hebben samengewerkt, zijn we bij Het Kabinet zeer tevreden. De persoonlijke aanpak in combinatie met veel kennis zorgde voor een betrouwbare partner, waarmee ons team goed getraind is in het verkopen en leidinggeven.

Hoe langer we bezig waren, hoe hoger de motivatie van onze groepen verkopers werd. Dankzij de methode die niet alleen de theorie bevat, maar ook de praktijk, konden ze gelijk aan de slag. De hele opleiding gaf ons inzicht in onze verbeterpunten en de ruimte om hieraan te werken. Dit merkten we gelijk aan de reactie van de klanten, die onze nieuwe aanpak positief oppikten. Ook mede dankzij hun deskundige advies en begeleiding is ons bedrijf een nog groter succes.”

Michelle van Eck, ondernemer DIO Drogisterij De Brink

Ondernemerstraject Succesvol Ondernemen

“Ik heb het ondernemerstraject van Commercium via het hoofdkantoor van de DIO Drogisterijen gevolgd. Ik heb dit als zeer positief ervaren en heb hierdoor meer inzicht gekregen in zowel het sturen op cijfers als het personeelsbeleid.

Wat ook leuk is, is dat er met DIO-collega’s werd samengewerkt. Zo kun je ervaringen uitwisselen. Hier heb ik ook leuke contacten aan overgehouden.

Maar omdat ik voor mijzelf graag nog iets verder wilde gaan, heb ik nu ook voor een Business Support-abonnement gekozen. Zo word ik verder geholpen bij het goed leiden van mijn onderneming.”

Alice Appels, directeur Firma Appels

Business Support en TOP programma klantcontact en sales

“De Business Experts van Commercium zijn onze sparringpartners die kijken naar het beleid en welke koers het beste gevaren kan worden. Het fijne is dat je weer eens wordt wakker geschud en dat je niets wordt opgedrongen. Ons team is getraind in de verkoop en ons management in het leidinggeven. We zijn trots op onze manager die tot Nederlands Verkoopadviseuse van het Jaar is gekozen. Zonder support was dit niet gelukt.”

A. Teeuw, Product Manager P&G

Een verkoopspel voor detaillisten

“Om de detaillisten op een originele manier te trainen, ontwikkelde Commercium voor Procter en Gamble een verkoopspel. Het doel was productkennis te verbeteren en de verkoop te bevorderen. Alle spelopdrachten stonden in het teken van het vergroten van kennis en plezier in het verkopen. Het wedstrijdelement hield de deelnemers scherp en ook was het spannend om te zien wie er ging er winnen. De deelnemers beoordeelden het verkoopspel met een 9.”

 

René Boelhouwer, eigenaar RENÉ Expertsalon, Laren

Business support en TOP programma klantcontact en sales

“Professioneel klantencontact en vakmanschap zijn zeer belangrijk voor ons bedrijf.”

“De Business Support van Commercium heeft ons veel gebracht. We hebben gewerkt aan de bedrijfsstructuur, waardoor het plannen en organiseren veel beter verlopen. Ook zijn de teamleden getraind in professioneel klantencontact. Betrokkenheid, kundigheid en oprechte interesse hadden een motiverend effect op ons team. Samen met Ria van Tol hebben we intensief gewerkt aan kwaliteit. De persoonlijke aanpak, de commerciële tips en de oprechte aandacht voor alle teamleden heeft gezorgd dat we zowel commercieel als persoonlijk flink gegroeid zijn.”

Businesstrainingen aan filialen

Voor dochterondernemingen van Ahold hebben we filiaalmanagers begeleid en een programma opgezet om de klantgerichtheid van het team te bevorderen. Zo is er een handleiding geschreven en een trainingsprogramma opgezet voor de managers en de teamleden. De managers werden getraind  in Communicatie, leidinggeven, het werken met een team en het voeren van een commercieel beleid in het filiaal.

Annemiek van Aken aan het woord

“Ik heb het schoonheidsinstituut van mijn dromen gerealiseerd”

“Het is inmiddels 10 jaar geleden dat ik in contact kwam met Commercium. Ik was op dat moment bedrijfsblind en wist niet hoe ik verder moest. Dankzij Commercium heb ik anders leren denken en ben ik veel zelfverzekerder geworden als ondernemer. Ik heb het schoonheidsinstituut van mijn dromen gerealiseerd.”

Annemiek van Aken
Schoonheidsinstituut Anne van Aken

Uitgevoerde opdrachten en doelgroepen

Commercium heeft opdrachtgevers van bedrijven in het MKB tot multinationals. We geven hier een overzicht van de soorten bedrijven die we bedienen en wat we voor hen doen, zonder de bedoeling volledig te zijn (dat kan nu eenmaal niet na meer dan twintig jaar). Wanneer je eenmaal op onze site gekomen bent, zegt dat iets over je zoekgedrag op internet. Dat betekent dat we je hoogstwaarschijnlijk van dienst kunnen zijn.

Importeurs/producenten
Unieke combinaties van diensten voor de klanten van de importeur. Doel: een win-winsituatie creëren voor de importeur en zijn klanten.

Verkooporganisaties
Het creëren van een business aanpak waarin de activiteiten op alle niveaus (strategisch, tactisch en operationeel) op elkaar zijn afgestemd.

Filiaalbedrijven en franchiseorganisaties
Supporttrajecten voor regio- en filaalmanagers, uitgevoerd en het TOP programma klantcontact & sales voor de medewerkers.

MKB-ondernemers
Business Support-abonnementen voor MKB-ondernemers.

Dienstverleners en vakspecialisten
Dienstverleners en vakspecialisten maken vaak gebruik van onze diensten als ondersteuning van hun eigen diensten.

Brancheverenigingen
Brancheverenigingen vragen ons vaak om lezingen op congressen en workshops/presentaties voor leden.